Der forskes meget i tarmfloraens betydning for helbredet, og flere og flere mener, at en sund tarmflora er vigtig for vores sundhed.

Med mindre vi har forstoppelse, diarré eller andre maveproblemer, tænker de færreste af os over, hvor vigtig en sund tarmflora er for os og for sundheden. Tarmen har nemlig stor betydning for vores immunsystem. Ny forskning tyder på, at der også er en sammenhæng mellem vores tarmflora og så forskellige sygdomme som ADHD, tarmkræft, overvægt og fibromyalgi.

Der findes både gode og dårlige tarmbakterier. Det enkelte menneske har helt sin egen flora og forskellige bakterier domminere forskellige steder i tarmen.

Den rette bakterieflora i tarmen kan modvirke allergi og inflammatoriske sygdomme, det vil sige sygdomme, der skyldes kroniske betændelsestilstande, men vores livsstil har i stigende grad ført til ubalance. En gunstig tarmflora indeholder mange bifidobakterier og laktobaciller, som, ud over at kunne forhindre eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier i at indtage tarmen, også hjælper med at holde tarmens immunforsvar i balance.

Irritabel tyktarm er tegn på en dårlig tarmflora og det medfører ofte en skjult forstoppelse. Der er en sammenhæng imellem forstoppelse og helbredet i øvrigt.

Ved forstoppelse kommer immunapparatet på overarbejde. Det kan enten betyde, at man sjældent bliver syg, men derimod får forskellige allergier, eller at man får nedsat immunforsvar med hyppige infektioner som for eksempel forkølelser. Når forstoppelsen bliver behandlet, har det vist sig, at allergier forsvinder, og at man har færre infektioner. Det tyder på, at der er en sammenhæng mellem sygdom og vores tarmflora. Det understreges yderligere af, at patienter, der har fibromyalgi og i tillæg irritabel tyktarm, får det bedre med fibromyalgien, når deres forstoppelse behandles.

Forskning tyder også på, at mennesker med dårlig tarmflora har mere gennemtrængelige tarme end raske mennesker og derved kan de optage stoffer, som ikke bør gå i blodet. Den nyeste forskring viser at den bedste måde at sikre en sund tarmflora på, er ved at fodre de sunde bakterier med forskellige gode fibre. Desværre får de fleste for få af de sunde fibre i kosten. Jeg formidler et produkt sammensat af forskellige gavnlige fibre, som styrker alle de sunde tarmbakterier i tarmen. Så har du ubalance i din tarmflora efter f.eks. penicillinkure, så er det en rigtig god ide at supplere din kost med præbiotic. I løbet af 2-8 uger oplever de fleste at de får det meget bedre og deres afføring bliver normal.

Læs mere og køb her