Forskning viser at Omega 3 er vigtig for at vi har en velfungerende cellemembran og dermed sunde celler. De sidste 50 år har vores kost desværre udviklet sig i en uheldig retning, som betyder, at vi får alt for lidt omega 3 og for meget omega 6. Forskning viser ellers at en god balance imellem omega 3 og omega 6 spiller en vigtig rolle for vores sundhed. Flere og flere forskere mener at en stigende ubalance imellem de to fedtsyrer(med alt for meget omega 6 i forhold til omega 3) spiller en afgørende rolle i forhold til udvikling af de fleste af vores livsstilssygdomme.
Derfor vil et tilskud af omega 3 i god kvallitet forbedre din kost væsentligt. Det er desværre svært at spise sig til nok omega 3 igennem kosten alene, og tests viser, at kun 5% er i balance.
Jeg formidler en olie, som sælges med en test. Den første test får du inden du starter på olien, for at se om du har brug for den. Efter at have brugt olien i 4 mdr. tager vi test nummer to. Med testen sikrer vi at du er kommet i balance og at den mængde olie du indtager passer til dig.
Læs her hvad Anette Harbech Olesen skriver om omega 3: “Antiinflammatorisk mad virker og er baseret på Nobelprisbelønnet forskning”.
Rigtig mange er klar over at omega 3 er vigtig for helbredet. Desværre er det i dag svært at finde tilskud af høj nok kvallitet. Det skyldes at man i dag er nødsaget til at rense fiskeolie for tungmetaller som f.eks. kviksølv. I den proces går en del af de stoffer, som beskytter de sårbare omega 3 stoffer tabt. Det betyder, at de fleste fiskeolier på markedet ikke er godt nok beskyttede imod harskning. Heldigvis har en norsk forsker udviklet en olien, der ikke bliver harsk. Han har blandet fiskeolie med en olivenolie, med et usædvanligt højt indhold af polyfenoler. Disse polyfenoler beskytter omega 3 stofferne i balanceolien imod harskning og fremmer optagelsen af omega 3 fra olien.
Se denne graf omkring en test udført på forskellige fiskeolier i forhold til deres evne til at modstå oxydering (harskning).