For nogen tid siden blev jeg ramt af stress efter en hård periode på mit arbejde, hvor der havde været manglende/dårlig ledelse, flere fyringer og voldsom frustration blandt mine kolleger. En nyansat leder reagerede på min sygemelding ved at beskylde mig for at være doven og inkompetent, og frem for at få støtte til at vende tilbage på fuld kraft efter en kort sygemelding blev jeg mødt med kritik, nedgørende bemærkninger og konstante krav om overarbejde.

I den proces, som kom til at vare knap et år, har Erika været en uvurderlig hjælp. Men enkle spørgsmål, stor empati og en befriende humor fik hun mig til at undersøger alle de tanker, som pinte og plagede mig endnu mere end min chef. Det var tanker som; ”når nogen behandler mig dårligt, så må det være fordi, der noget galt med mig”, ”jeg er ikke dygtig nok til mit fag”, ”det er mig, der skal have kontrol oversituationen og løse alle problemer” og ”hvis jeg er svag, er jeg værdiløs”.

Stille og roligt fik Erika mig til at vende tankerne, så jeg fra at føle mig nærmest truet på livet af en ond og dæmonisk chef kunne se, at jeg bare var udsat for en usikker og inkompetent leder, at jeg var værdsat og anerkendt for min dygtighed af alle kollegerne, og at det faktum, at jeg fik det dårligt på grund af et usundt arbejdsmiljø, blot er udtryk for, at jeg har været tro mod mine egne værdier.

Det har været en hård proces, og jeg har i lange perioder haft det meget dårligt, men i dag har jeg det strålende og har lagt oplevelsen bag mig. Det har Erika en meget stor del af æren for.

Helga Poulsen

Århus