Vi har gået til parterapi hos Erika i godt et år. Hun bruger et enkelt værktøj som hedder ”The Work”, som kort sagt består af 4 spørgsmål, og man kan undre sig over, at det er så effektivt, men det er det altså! Man lærer også at bruge værktøjet selv, så man kan skrive sine tanker ned og efterfølgende undersøge dem sammen med f.eks. en partner, når som helst der skulle opstå en konflikt eller en situation, hvor noget irriterer eller generer en. Man er altså ikke afhængig af at undersøge tankerne sammen med Erika, hvilket gør at man kan få rigtig meget ud af det, når man har lært værktøjet at kende.

Vi har næsten altid været af sted hver for sig, og det er måske ikke lige det, man forventer, når man starter op i parterapi, men det handler ikke om at ændre på andre, men mere om at gøre det man selv har brug for, og via denne indsigt får man automatisk lyst til at handle anderledes, hvilket gør at ens relationer også ændrer sig. Vi føler, at det er et værktøj, hvor man, hvis man praktiserer det over længere tid, får fat i roden, i stedet for bare at symptombehandle. Det har også bevirket, at relationen til forældre og mange andre er blevet meget bedre og mere kærlighedsfyldt.

I forløbet med Erika har vi fundet ind til mange af de stressede tanker og overbevisninger, som vi slet ikke var bevidste om, og som man derfor automatisk handler ud fra. Det har været utroligt effektivt at blive bevidst om dette. Når vi tror på vores tanker, kan tanken gøre os utrolig vred, frustreret eller ked af det, og hvis man så handler på de tanker, reagerer man egentlig ikke på det, den anden person gør eller siger, men på ens egne tanker om personen. Inden start udfyldes en arbejdsseddel, hvor man dømmer en person, og dette er således udgangspunktet for at få kigget på de stressede tanker. Vi har lært utrolig meget af forløbet, og vil aldrig nogensinde undvære dette, og vi praktiserer derfor stadig ”The Work”. Vi har f.eks. lært ikke at tage andres opførsel over på os, og hvor er det en lettelse, da det jo ikke er vores business, hvordan andre opfører sig, eller hvad de siger eller gør. Ved at komme hjem til sig selv, er der mere overskud til at være noget for sig selv og dermed også for andre, og Erika er utrolig god til kærligt at vise, når man er på afveje og ovre i andres business.

Så hvis du vil gøre noget godt for dig selv og har tid, lyst og overskud til at kigge lidt på dig selv på den gode måde, kan vi på det allervarmeste anbefale Erika

David og Vibeke