Vi har i mange år fået direkte forkerte råd, som har gjort det urimeligt svært at leve sundt. Eksempelvis er der rigtig mange, som næsten ikke har følt, at det har været muligt at holde sig slanke, uden at skulle lide så mange afsavn, at det følte som om det ikke var umagen værd. Dette har jeg også selv oplevet og været frustreret over.

Efterhånden som jeg får sat mig ind i den nyeste forskning, som findes indenfor overvægt og helse, ser jeg tydeligt, at en af grundene til, at jeg selv har kæmpet med vægten, er, at jeg i den grad har været forkert rådgivet på området. Alle de råd med 6 daglige måltider, kalorierestriktion med især fedtfattige diæter har slet ikke været hjælpsomme. Faktisk har det været med til at forstærke vægtproblemerne.

Jeg skal dog ikke klage, for heldigvis har jeg ikke haft de store helbredsproblemer ud over vægten. Men i dag rammes mange af depression, allergi og overvægt i en meget ung alder. Hertil er udviklingen blevet, at mange yngre mennesker også får smerter, hjerteproblemer og kræft. Derfor bliver det ret alvorligt, at der skabes så meget forvirring omkring, hvad en sund livsstil egentlig er.

Det er især et problem, fordi det faktisk er overkommeligt for alle at leve sundt – og dermed have masser af energi og et velbefindende, som gør livet bedre i rigtig mange år. Faktisk kan en fornuftig sund livsstil gøre, at vi ikke skal leve med mange af de livsstilssygdomme, som mange i dag tror er aldersbetingede. Mange tror, at det er normalt at skulle have medicin og rammes af de efterhånden almindelige livsstilssygdomme.

Nej, dem kan vi bestemt undgå. Det kræver, at vi er villige til at investere i nogle gode kosttilskud samt villighed til, at sætte os ind i hvordan vi i hverdagen skal leve for at holde os raske.

Vigtige balancer som en sundtarmflora, balance mellem omega 3 og 6 fedtsyrer og nok   livsvigtige mikro-nærringsstoffer er helt afgørende. En meget central faktor er også, at vi lærer at holde vores blodsukker jævnt og det er ikke svært, men kræver viden.

En sund livsstil betyder ikke, at du ikke kan spise dig mæt i mad du kan lide, og at du skal dyrke unaturlig meget motion. Jeg mener faktisk at der er mange som overdriver motion, fordi de fokuserer for enøjet på det og ikke tænker på kosten og nærringstofferne. Og alle vil kunne leve sundt uden det store problem, det kræver blot at man ved hvad der er vigtigt for helsen. I dag bombarderes vi med mange modediller på helseområdet, som gør os forvirrede og gør, at vi bruger rigtig mange penge på alt for uvirksomme helseting. Så seriøs forskningsbaseret viden er en vigtig forudsætning for at det bliver nemt for dig at leve sundt, så du kan fokuser på det der virker og ikke fortabe dig i tåbeligheder, som måske gør at du giver op i forhold til sund levevis.