Sundhedssamtale

Nogle mennesker vandrer igennem livet uden at blive særligt mærket af dårligdomme, mens andre er så uheldige, at de gang på gang oplever både fysiske og psykiske lidelser. Hvad end disse er, af større eller mindre art, kan de være til stor gene for den påvirkede person. Nogle gange kan ens lidelser være af en grad eller en art, som det offentlige sundhedssystem ikke kan varetage eller magte. Det kan også være, at man bare føler man har brug for mere energi og livsglæde. Hvad end årsagen er, bør man ikke give op, men i stedet give sig selv tid til en sundhedssamtale hos en erfaren sundhedsrådgiver, der samtidig er sygeplejerske og psykoterapeut.

En sundhedssamtale kan give ny bevidsthed

En sundhedssamtale indeholder mange forskellige aspekter. Det kan både være en diskussion og gennemgang af ens sygdomshistorie. Her vil sundhedsrådgiveren typisk have mulighed for at komme med inputs og vinkler, som lægerne ikke har haft. Men samtalen kan også bære præg af at være mere handlingsorienteret. Her kan sundhedsrådgiveren måle forskellige aspekter af kroppens sundhed, og i fællesskab med patienten, måske foreslå et videre behandlingsforløb.

At tage til en sundhedssamtale er at tage ansvar for sin egen sundhed

Tager man til en sundhedssamtale vil man helt sikkert opleve en følelse af både frihed og styrke. Her tager man nemlig ens egen sundhed, og ens egen fremtid, i egne hænder. Det giver også selvtillid at turde bryde uden for de konventionelle systemer, og prøve andre ting af. Og sidst, men ikke mindst, vil man her også opleve, at man i stedet for at blive en passiv medløber, får langt mere ansvar og langt højere grad af selvbestemmelse. Ved en sundhedssamtale er det nemlig ekstremt vigtigt, at det er klienten, som træffer valgene og styrer dialogen.